11 junio 2011

Glénat relanza Ikkyu en obra completa


Glénat nos da una buena noticia a todos los aficionados al manga y al cómic en general: el relanzamiento en obra completa de Ikkyu, de Hisashi Sakaguchi (en su edición en catalán). Ikkyu narra la vida de un monje zen del Japón feudal y es una obra maestra del manga de un autor que lamentablemente nos dejó demasiado pronto. Si no habéis leído esta fantástica obra, ahora no tenéis excusa. Copio aquí la información que podéis encontrar también en blog de la editorial:

Bones notícies per als aficionats al manga, a la doctrina zen ia la Història. Aquest juny de 2011 Glénat rellançarà la col.lecció completa d’Ikkyu, l’obra mestra del mangaka Hisashi Sakaguchi. Els quatre volums del manga es vendran en un pack al preu de 19,95 €.

Ikkyu Sojun va ser un monjo, un personatge real que va viure al Japó feudal (1382-1312), i d’ell se sap que va ser fill il·legítim de l’emperador Gokomatsu. Va esdevenir un mestre zen atípic que es va convertir en una de les grans figures del budisme, un gran cal.lígraf, un poeta i, sobretot, un inquiet inconformista que projectava una mirada sempre crítica sobre la seva societat i el seu temps. Abans que Hisashi Sakaguchi transformés la vida d’aquest monjo en un clàssic de culte del manga, Ikkyu ja havia inspirat una popular sèrie d’anime (Ikkyu-san) centrada en la seva infància.

Tot i ser aclamada per la crítica mundial i celebrada per la inmesa majoria dels lectors que a ella es van acostar, Ikkyu no va aconseguir arribar a l’estatus de betseller, ni al seu país d’origen ni amb les moltes edicions que va tenir al voltant del món. L’edició en català., Publicada entre 2006 i 2007 per Ediciones Glénat, no va aconseguir les vendes necessàries perquè la col.lecció pogués mantenir-se en les botigues i va haver de ser descatalogada. Esperem que l’atractiu preu d’aquest van tornar a llançar serveixi perquè aquesta fascinant obra sigui descoberta, finalment, pels molts lectors que es mereix.

No hay comentarios:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...